Norges første underjordiske plantefabrikk

Historien om Tåsen Microgreens startet under bakken, i kjelleren vår på Tåsen. Bedriften er tuftet på ideen om å ta i bruk ellers ugunstige lokaler til matproduksjon, for det finnes så mange lokaler i byen som enten brukes til lite bærekraftige formål som parkering eller lager, eller at de står tomme. Kombinasjonen av høy fagkunnskap og ny teknologi gjør det mulig å dyrke spiselige planter i lokaler der verken mennesker eller planter vanligvis trives, og ved hjelp av kunstig lys og smarte dyrkingssystemer produserer vi spennende mat som er både bærekraftig og kortreist. I desember 2016 flyttet vi inn i bomberommet til gamle Landbrukets Hus, som inntil nylig har vært brukt som arkiv for Norges Bondelag. Vi har dermed beveget oss vekk fra Nordre Aker og ned til sentrum, uten at vi har byttet navn av den grunn. Kombinasjonen av optimale vekstforhold og kort leveringsvei sørger fortsatt for høyest mulig kvalitet på våre microgreens.

Microgreens ble først en mattrend i California på åttitallet, men trenden spredte seg raskt og i dag får man tak i microgreens over hele verden. De er en mellomting mellom spirer og krydderurter, der man klipper av den øverste delen av planten og bruker den rå i matlaging. Microgreens gir en annen opplevelse enn krydderurter til tross for at man kan bruke de samme sortene i produksjon (eks. sitronbasilikum, koriander og persille). Vi dyrker også flere kålsorter, både nordiske og asiatiske varianter. Til microgreensproduksjon bruker man flere frø, og høster avlingen tidligere enn i vanlig krydderurtproduksjon, og dermed blir smaken, næringstettheten og utseendet forskjellig. I den tidlige utviklingen av planten er det påvist høyere innhold av vitaminer og antioksidanter, men den viktigste grunnen til å bruke microgreens er at de hever matopplevelsen, både gjennom utseendet og med spennende smaker.

Vi leverer til restauranter, cateringselskaper og spesialforretninger. Dersom dere ønsker et leveringstilbud, ta kontakt på post@tasenmicrogreens.no